majsstärkelse istället för potatismjöl

Kan man använda majsstärkelse istället för potatismjöl?

Ja, det går alldeles utmärkt att byta ut majsstärkelse mot potatismjöl eller tvärtom. Båda är typer av stärkelser och kommer göra det dom ska i din matlagning. Skillnaden är vad dom är gjorda av.

Vad är skillnaden på majsstärkelse och potatismjöl?

Bägge är gjorda på stärkelse som är en kolhydrat som växter producerar när de producerat för mycket energi och måste lagra den. Stärkelsen använder vi sen bland annat matlagning för att få den lite tjockare.

Potatismjöl

Som namnet antyder så är det stärkelse från potatis. Det utvinns genom att man blöter upp potatisen så att stärkelsen sköljs ur potatisen.

Majsstärkelse

Utvinns ur majskorn och har samma användningsområden som potatismjöl. För att förvirra saken ytterligare så har det största märket Maizena en majsstärkelse men de säljer också en ”redning” som då inte består av majs utan av potatismjöl. Dock fungerar det utmärkt att använda båda.