vispa ägg och socker poröst

Hur ska det se ut när man vispar ägg och socker poröst?

Det står ofta i recepten att man ska vispa ägg och socker poröst, men vad betyder det egentligen?

Vispa ägg och socker poröst

Om instruktionerna säger att man ska vispa ägg och socker poröst så ska det vispas tills du ser små bubblor i smeten, den ändrar också färg och blir mer vit förutom om han var väldigt gula äggulor. Försök att vispa in så mycket luft du kan i smeten för att få de små bubblorna.

vispa ägg och socker poröst

Bilden ovanför illustrerar hur det kan se ut när man vispar ägg och socker poröst. Lägg märke till alla bubblor i smeten.

Kan man vispa ägg och socker för länge?

Nej, du behöver inte oroa dig för att vispa för länge. Räkna med att du behöver vispa några minuter för att få smeten porös och fin.

Vad betyder porös?

Porös är något som är fullt av håligheter. Synonymer kan vara hålig, luftig, fluffig.